Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat marți, în cadrul comisiei parlamentare pentru Transporturi și infrastructură, că va reduce numărul angajaților din structura centrală a Ministerului Transporturilor la 300, de la 438, „pentru că se taie frunza la câini”.

Comentând reorganizarea pe care intenționează să o realizeze în cadrul companiei aeriene Tarom, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat că procesul de restructurarea va avea loc inclusiv în structura centrală a ministerului pe care îl conduce.

„În ceea ce privește restructurarea, da, se va face, se va face ferm, pentru că trebuie, nu de dragul de a o face, inclusiv în structura centrală a Ministerului Transporturilor. Am analizat cu secretarul general situația și din 438 de posturi vom rămâne cu 300, foarte rapid, pentru că se taie frunză la câini în multe birouri din Ministerul Transporturilor”.

În ceea ce privește compania Tarom, ministrul a declarat că „trebuie să umblăm la structura de personal. Nu știm dacă vom vorbi și de numărul de personal. Trebuie să procedăm de urgență la o restructurare a companiei”.

Cel mai mare salariul în MT este de 5.300 de lei net – al secretarilor de stat. Un consilier al ministrului câștigă 2.300 de lei, iar un șofer și o femeie de serviciu au 1.400 de lei, a declarat ministrul.

Felix Stroe a explicat, la finalul ședinței din comisia pentru transporturi că angajații din cadrul structurii centrale vor fi relocați în alte instituții aflate în subordinea ministerului. „Funcționarii din cadrul Ministerului Transporturilor vor putea să fie relocați în sectoarele unde este nevoie, la instituțiile subordonate, la instituțiile de control, la companiile naționale. Nu le reproșez nimic. Este vorba să avem un aparat care să fie competent, numeric să fie de ajuns și să fie bine plătiți”, a explicat ministrul Stroe.