Primarul Emil Boc spune că municipiul Cluj-Napoca pierde în urma modificărilor Codului Fiscal între 25 și 30 de milioane de euro pe an, echivalentul unei săli polivalente. Suma reprezintă o treime din bugetul pentru investiții al orașului, transmite corespondentul TENEWS.

Emil Boc a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că niciodată după 1989, niciun Guvern nu a atacat atât de dur administrațiile locale și să le priveze de fonduri.

”Prin modificările Codului Fiscal, practic, pierdem aproape o treime din bugetul de investiții al municipiului Cluj-Napoca, o sumă între 25 și 30 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că în fiecare an clujenii pierd echivalentul unei săli polivalente complet construită și dotată, banii fiind transmiși la bugetul național, în plus față de ceea ce se vira până acum. Niciodată după 1989, niciun Guvern nu a atacat atât de dur administrațiile locale și să le priveze de fonduri și de șansa de a se moderniza în viitor”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, modificările aduse Codului Fiscal în detrimentul administrațiilor locale sunt ”o soluție de avarie a Guvernului PSD” pentru a-și salva promisiunile electorale.