Președintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat, joi, că generalul Dumitru Iliescu a dezvăluit, la audieri, că în perioada în care Florian Coldea și George Maior conduceau SRI, 300 de ofițeri din alte structuri au fost monitorizați.

„Din cunoștințele domniei sale (ale lui Dumitru Iliescu – n.r), sunt 300 de ofițeri monitorizați pe Legea siguranței naționale, ofițeri de informații și de decizie din alte structuri ale statului român”, a precizat Manda, joi.

Totodată, Claudiu Manda a susținut că Dumitru Iliescu a mai spus că printre ofițerii monitorizați se află și persoane importante din conducerea structurilor de forță din România.

„Pun întrebarea dacă au fost monitorizați pe posibile infracțiuni la Legea siguranței naționale, ce s-a întâmplat cu aceste dosare, ce s-a întâmplat cu aceste informații obținute, pentru că, din ce știe domnia sa, nu există în acest moment niciun dosar construit împotriva vreunuia dintre acestea, dar spune că sunt ofițerii sau persoanele importante din conducere în structurile de forță din România. Se referea, repet, în perioada în care domnul Coldea și domnul Maior conduceau SRI”, a adăugat președintele comisiei de control al SRI.

Fostul șef al SPP Dumitru Iliescu a declarat, după ce a fost audiat, miercuri, în Comisia SRI, că Serviciul Român de Informații a fost implicat în construirea mai multor dosare penale, Iliescu menționând dosarul Belina, dosarele lui Cătălin Voicu, Dan Voiculescu, Olguța Vasilescu și Toni Greblă.