Mii de oameni protestează, duminică, în marile oraşe ale ţării, faţă de proiectul legilor justiţiei şi faţă de modificările aduse Codului Fiscal, cei mai mulţi fiind în Cluj-Napoca şi Timişoara, unde s-au adunat peste 1.000 de manifestanţi, transmite corespondentul Tenews.

Peste 1.000 de persoane protestează, duminică, în Piața Unirii din Cluj-Napoca având steaguri tricolore și pancarte cu mesaje precum „Vrem justiție nu corupție”, „Justice is in our DNA”, „Noi în frig, hoții la răcoare”, „Pentru al țării viitor, Liviu Dragnea scriitor”, „Ziua sunt corporatist, dar seara #rezist”.

Manifestanţii scandează „O dorință sinceră, România liberă”, „DNA să vină să vă ia”.
Participanţii au pornit porni într-un marș prin centrul orașului până la Prefectură, după care se vor întoarce în Piața Unirii.
La protestul de la Cluj-Napoca participă și parlamentarii USR Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu

Emanuel Ungureanu a declarat corespondentului Tenews că motivul pentru care se află în stradă este legat de corupția endemică din sănătate.

„Murim cu zile în spitale insalubre din cauza unor manageri numiți politic care au o singură grijă, propriul buzunar. Pentru deținuți se găsesc soluții să scape din pușcărie, dar pentru bolnavi nu sunt soluții. Ieșitul în stradă poate determina decidenții să schimbe ceva în țara asta”, a spus Ungureanu.

Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat, duminica seara, şi în Piata Operei din Timişoara, pentru a protesta faţă de modificările fiscale.

Manifestanţii ţin în mâini afişe cu mesaje precum „Ne-am săturat să fim furaţi”, „Noaptea hoţii, ziua mafioţii”, „Ţara n-a votat hoţia, voi nu sunteţi România”. De asemenea, participanţii strigă „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, Rezistăm, nu cedăm”, „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta” sau „Timişoara cere fără graţiere”.

Participantii la protest intenţionează să plece într-un marş pe străzile oraşului
La Braşov sunt peste 400 de oameni protestează faţă de trecerea taxelor de la angajator la angajat, dar şi faţă de proiectul legilor justiţiei.

Oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii şi au pornit în marş spre Rectorat, apoi în Piaţa Sfatului. Au cu ei steaguri tricolore şi vuvuzele şi strigă „DNA să vină să vă ia”, „Hoţii”, „Uniţi salvăm toată România”

La Alba Iulia, circa 30 de persoane s au adunat, în faţa Prefecturii Alba, în semn de nemulţumire faţă de Legile Justiţiei.

Un protestatar, proprietar al unei fime de constructii, a declarat, corespondentului Tenews, că e nemulţumit de majorarea salariului minim pe economie, având în vedere greutăţile din mediul privat.

„Am ieşit în stradă pentru că nu vrem ca şi copiii noştri să o ducă la fel de greu ca noi cu aceste măsuri fiscale”, a spus acesta.

În schimb, alt bărbat a spus că este supărat pe guvern, pe situaţia din ţară şi pe ce vrea să facă Guvernul cu Legile Justiţiei.

Protestatarii afişează mesaje precum „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Toţi pentru justiţie” sau „Egalitate în faţa legii”.
Protestatarii vor să plece în marş pe cele mai aglomerate străzi din Alba Iulia şi speră să li se alăture şi alte persoane.
Aproximativ 200 de persoane protestează, duminică seara, în centrul Craiovei, împotriva măsurilor luate de Guvern în domeniul fiscal și al celor pregătite în Justiție.

„DNA să vină să vă ia“, „Uniți salvăm toată România“, „Justiție, nu corupție“, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!“- strigă oamenii ieșiți în stradă.

La ora transmiterii acestei știri, o parte din protestatari au început să plece din Piața „Mihai Viteazu“ și merg spre Primăria Craiova. Ceilalți au rămas în centrul Băniei.