Premierul Mihai Tudose a fost întrebat, duminică, de jurnalişti, ce mesaj are pentru cei care au anunţat că vor protesta în cursul serii faţă de măsurile fiscale adoptate de Guvern, el precizând că este „dreptul lor civic”.

„E dreptul lor civic”, a răspuns Tudose.

El a fost prezent, duminică, împreună cu liderul PSD Liviu Dragnea, la Congresul TSD, organizat la Romexpo.

Înaintea Congresului TSD, liderul PSD Liviu Dragnea a comentat şi el protestele din ultimul timp, dar şi pe cele anunţate, arătând că protestatarii nu au toate informaţiile.

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, duminică, solicitat să spună opinia sa despre protestele de stradă generate de modificările aduse Codului Fiscal, că PSD îşi urmăreşte programul de guvernare susţinut de „milioane” de români şi că protestatarii nu au toate informaţiile.

„Am auzit şi eu asta (de proteste, respectiv de intenţia protestatarilor de a picheta sediul PSD, n.r.) În ceea ce priveşte modificările la Codul Fiscal, noi ne urmărim programul de guvernare care a fost susţinut de milioane de români. Este şi vorba de un pachet de măsuri care ajută şi creşterea veniturilor la bugetul de stat, care asigură şi stabilitatea fondului de pensii, care simplifică procedurile pentru firme şi care, în unele situaţii, chiar măreşte salariile nete pentru salariaţi, iar firmele nu plătesc mai mult”, a spus Dragnea.

„Din punctul meu de vedere, cred că (protestatarii, n..) nu au toate informaţiile”, a adăugat Dragnea, care a arătat că în toată această perioadă a lucrat la aceste modificări împreună cu premierul Mihai Tudose.