Fostul vicepreședinte american Joe Biden a condamnat, luni, mesajul transmis de către președintele american Donald Trump pe Twitter în care s-a referit la liderul nord-coreean Kim Jong-Un folosind apelativele „scund și gras”, relatează site-ul agenției Yonhap.

Într-un interviu acordat televiziunii NBC, Joe Biden, care a fost vicepreședintele SUA din 2009 până în 2017, în mandatul președintelui democrat Barack Obama, a spus că remarcile lui Trump sunt „indecente” pentru un șef de stat.

„Liderii noștri au un impact asupra atitudinilor generale. Și cred că este o mare greșeală [afirmația lui Trump]. Suntem admirați nu doar pentru exercitarea puterii în stat, ci și pentru puterea exemplului oferit de către noi. Și contează modul în care ne desfășurăm discursul. Este important modul în care vorbim”, a spus Biden.

Joe Biden a precizat că ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale din 2020.

Duminică, președintele american Donald Trump a abordat pe un ton aparent sarcastic subiectul înălțimii și greutății liderului nord-coreean Kim Jong Un, meditând asupra ideii ca în cele din urmă ar putea să devină prieteni.

„De ce m-ar insulta Kim Jong-Un numindu-mă «bătrân», în condiţiile în care eu nu l-aş numi NICIODATĂ «scund şi gras»? Oh, mă străduiesc atât de mult să-i fiu prieten – şi poate într-o zi acest lucru se va întâmpla!”, a transmis Trump prin intermediul unui mesaj pe Twitter.