Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni, pe Facebook, că a primit asigurări din partea managerului Coca-Cola România că această companie nu va reduce salariile ca urmare a transferului contribuțiilor, dovadă a faptului că Guvernul nu trăiește într-o lume paralelă, ”așa cum reclamă unii sindicaliști”.

”Am avut astăzi o întâlnire cu managerul general al Coca-Cola HBC România și președinte al Camerei de Comerț Americane în România (AmCham), Jaak Mikkel. Acesta mi-a dat asigurări că nu vor exista scăderi salariale ca urmare a transferului contribuțiilor sociale”, a scris Mihai Tudose.

Premierul susține că reacția mediului de afaceri la măsura transferului contribuțiilor sociale va duce la o economie sănătoasă.

”Faptul că o mare companie precum Coca-Cola a înțeles că transferul contribuțiilor reprezintă o oportunitate pentru a-și fideliza angajații este încă o dovadă că nu trăim în realități paralele, așa cum reclamă unii sindicaliști și că această măsură va conduce la o economie sănătoasă. Coca-Cola are în România peste 1500 de angajați, iar indirect susține 19.900 de locuri de muncă, aducând 448 de milioane de euro pentru economia românească”, a conchis premierul.

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență de modificare a Codului Fiscal, una dintre prevederi fiind transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului, măsură despre care sindicatele au spus că va duce la reducerea salariilor nete ale angajaților din mediul privat.