A V-a ediție a Festivalului Internațional de Fotografie de la Tel Aviv, având drept temă „Identitatea”, va avea loc în perioada 23 noiembrie – 2 decembrie, în diverse locații alternative.

România va fi reprezentată la ediția din acest an a Festivalului de fotograful român Andrei Pandele. Lucrările semnate de acesta fac parte din expoziția colectivă cu titlul „Long Lost”, prezentată în cadrul programului internațional al Festivalului, și surprind momente de viață cotidiană a anilor 1970 – 1990 a României. Alături de Andrei Pandele, expoziția include și lucrări ale fotografilor: Daniel Gebhart (Austria), Elin Høiland (Norvegia), Evgenia Arbugaeva (Rusia), Laura Letinsky (Canada), Weronika Gęsicka (Polonia).

Andrei Pandele va participa la două dintre evenimentele centrale ale Festivalului: „Photographers night maraton”, în data de 26 noiembrie și la „Gallery Talk”, în data de 27 noiembrie.

Festivalul Internațional de Fotografie reunește peste 200 de artiști fotografi din Israel și din străinătate într-un program de 30 de expoziții, conținând peste 1.000 de exponate, publicul așteptat la eveniment fiind de aproximativ 50.000 de vizitatori. Scopul Festivalului este de a oferi o platformă culturală pentru schimburile interdisciplinare prin arta fotografică, promovând, în același timp, și spiritul inovator, activismul social și construirea de legături între culturi și comunități prin intermediul limbajului fotografic.

La Festival participă artiști din Israel, Polonia, Austria, Spania, Rusia, Norvegia, Cehia, Canada, România, Germania, India, Italia, Olanda.