Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, pe Facebook, că nivelul creșterii economice pe trimestrul III, de 8,6%, reprezintă rezultatul muncii depuse de români și de către companiile corecte din România.

De asemenea, Tudose susține că este vorba de o creștere economică sustenabilă, el precizând că face această afirmație pentru a preîntâmpina ”reacția corului de bocitoare”.

”În trimestrul al treilea (perioada iulie-septembrie 2017), România, cu 8,6%, înregistrează cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat. Această creștere economică este rezultatul muncii tuturor românilor și al companiilor corecte din această țară. Pentru a preîntâmpina reacția corului de bocitoare afirm cu toată responsabilitatea că avem o creștere economică sustenabilă. O spun cifrele: cu toate că avem un număr de salariaţi cu normă întreagă aproximativ egal cu anul 2008, în 2017 producem un PIB nominal cu 71 miliarde euro mai mare față de 2008”, a scris Mihai Tudose.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2016, Produsul Intern Brut a înregistrat în trimestrul al treilea al anului o creştere cu 8,8% pe seria brută şi cu 8,6% pe seria ajustată sezonier, a informat, marți, INS. În primele nouă luni, Produsul Intern Brut a crescut, comparativ cu perioada ianuarie – septembrie 2016, cu 7,0%, pe seria brută şi cu 6,9% pe seria ajustată sezonier.