Sute de mașinuțe din plastic contrafăcute în valoare de de 110.000 lei au fost confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea. Jucăriile urmau să ajungă la o societate comercială din București.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au făcut, miercuri, în baza analizei de risc, un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din București.

Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 36 de ani, cu reședința pe raza municipiului Călărași.

În urma controlului au fost descoperite 1.418 mașinuțe din plastic, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 112.260 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.