Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a criticat, miercuri, Statele Unite, afirmând că Washingtonul se implică în afacerile interne ale Ungariei, în contextul în care SUA au lansat proiecte de finanțare pentru presa obiectivă din Ungaria, relatează agenția MTI.

Ministrul de Externe de la Budapesta a declarat că nu este normal ca ”o țară democrată să finanțeze din propriul buget instituțiile media dintr-un alt stat democratic și aliat”. În plus, Szijjarto l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Budapesta, David Kostelancik, pentru a discuta această problemă.

”Despre ce este vorba, dacă nu de o imixtiune în afacerile interne ale Ungariei, o țară aliată și democratică”, a declarat Szijjarto.

Săptămâna trecută, SUA au lansat proiecte de finanțare a instituțiilor media din Ungaria, destinate ”creșterii accesului la informare obiectivă” din această țară.

În acest context, Szijjarto a criticat demersul SUA și a precizat că acesta reprezintă o tentativă de ”a interveni în campania electorală din Ungaria”, unde urmează se se desfășoare alegeri parlamentare în luna aprilie a anului viitor.