Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat, luni, că în cadrul TAROM există o comisie condusă de secretarul de stat, Dragoș Titea, care are rolul de a întări disciplina în cadrul companiei și care, până în 5 decembrie, trebuie să prezinte propuneri în acest sens.

„În prezent, un colectiv condus de secretarul de stat, Dragoş Titea, acţionează zilnic, timp de şase – opt ore, în cadrul companiei (TAROM – n.r), este prezent de dimineaţa până seara în companie, pentru întărirea disciplinei, pentru rezolvarea problemelor ridicate de Curtea de Conturi şi de Corpul de control al primului-ministru. Vom întări disciplina la maxim (…) În momentul de faţă există o comisie condusă de secretarul de stat, Dragoş Titea, care are termen până pe data de 5 decembrie să prezinte propuneri concrete cu care mergem la primul-ministru”, a declarat Stroe, la plecarea de la întâlnirea pe care a avut-o, luni, cu senatorii PSD, la Parlament.

Ministrul Transporturilor a adăugat că TAROM va avea un nou director general când va decide Consiliul de Administrație.

„Conducerea TAROM este exercitată printr-un Consiliu de Administraţie. Când Consiliul de Administraţie va decide, o să avem un nou director general”, a susținut Felix Stroe.

În ceea ce privește incidentele de natură tehnică petrecute în ultima perioadă la TAROM, Stroe a spus că a luat toate măsurile necesare.

Directorul general interimar al Tarom, Daniela Dragne, a demisionat pe 16 noiembrie din motive personale, urmând ca săptămâna viitoare Consiliul de Administrație să facă o nouă nominalizare, au declarat pentru tenews surse din Ministerul Transporturilor. Mandatul Danielei Dragne fusese prelungit până la finalul anului de Consiliul de Administrație al companiei după ce acesta a expirat la începutul lunii noiembrie.