Pugilistul Mihai Nistor va face parte din selecţionata Europei care va întâlni, pe 22 noiembrie, la Praga, cea mai bună echipă de box a lumii, Cuba, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de Federaţia Română de Box.

Cubanezii, care la ultima ediție a Campionatului Mondial au câștigat cinci dintre cele 10 titluri, au trimis la Praga nume importante precum Erislandy Savon, Julio La Cruz Peraza, Lazaro Alvarez Estrada, Roniel Iglesias, Arlen Lopez sau Javier Ibanez Diaz.

Din selecționata Europei va face parte și românul Mihai Nistor, campion mondial APB, ales să boxeze la categoria plus 91 de kilograme. Deși a fost calificat la ultima ediție a CM, Nistor nu a putut boxa din cauza unei accidentări. La ultimul turneu internațional, el a câștigat finala prin knockout.

Gala are în program şapte partide AOB şi mai multe dispute de fete. Mihai Nistor va boxa în meciul vedetă împotriva lui Yoandy Toirac Ortega.

Nistor a plecat luni dimineață spre Praga, însoțit de antrenorul Virgil Fâşie. „Cubanezii nu m-au speriat niciodată. Dacă va amintiți, la Centura de Aur din 2013 am învins un cubanez. Sunt convins că voi face un meci bun și că voi învinge. Mă simt în formă”, a spus, la plecare, Mihai Nistor.

„Mă bucur că România are un reprezentant la acest inedit meci Europa – Cuba, lucru care reconfirmă valoarea boxului nostru. Cred că Mihai va face o bună propaganda boxului olimpic”, a declarat, la rândul său, președintele FRB, Vasile Cîtea.