Organele abilitate au fost sesizate în cazul unui manual auxiliar care se regăsește în unele unități școlare, care, deși poartă pe copertă inscripția „Avizat Ministerul Educației Naționale 2017”, acesta nu a fost niciodată aprobat de instituție, susține ministrul Liviu Pop.

„Este important ca părinții, elevii și profesorii sa înțeleagă ca articolul 69, alineatul 1 prevede clar că în unitățile de învățământ se pot furniza numai materiale avizate de către Ministerul Educaţiei. În cazul respectiv, situația este mult mai gravă pentru că o editură își permite să spună ca are avizul Ministerului Educației Naționale (MEN) fără să aibă acest aviz”, a declarat, pentru TENEWS, ministrul Educației, Liviu Pop.

Conform sursei citate, Direcția Juridică din cadrul Ministerului Educației va lua măsurile care se impun în acest caz.

„Această editură este una din cele pe care în septembrie le-am somat scris că folosesc însemnele Ministerului și constatăm cp situația nu s-a schimbat cu nimic. Mai am în vedere cinci sau șase edituri în aceeași situație și facem monitorizare în continuu, adică lupta cu baronii manualelor continuă”, a mai spus Pop.

Conform articolui 69 alineatul (1) din Legea Educației Naționale, „În unităţile de învăţământ de stat sau particulare se utilizează manuale şcolare şi alte auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educaţiei Naționale”.

Auxiliarul la care face referire ministrul a fost scos de Editura Diana, este adresat copiilor de cinci, șase ani și se numește „Domeniul Limbă și Comunicare”