Retorica belicoasă la adresa Rusiei nu este în interesul Uniunii Europene, a declarat Rumen Radev, președintele Bulgariei, într-un interviu, potrivit site-ul agenției de știri Tass.

Președintele Bulgariei afirmă că retorică antirusă nu este în interesul Uniunii Europene

„Credeți că retorica belicoasă împotriva Rusiei este în interesul nostru? Exacerbează tensiunile, crește riscul și divizează continentul chiar acum când trebuie să fim uniți în fața terorismului global, invaziei islamului radical,” a declarat președintele bulgar pentru site-ul Euractiv.

Cancelarul (Angela) Merkel a spus recent că nu putem discuta despre securitate în Europa fără Rusia. Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel a indicat foarte corect că ar trebuie să încetăm să discutăm despre Rusia și ar trebui să discutăm cu Rusia„Cancelarul (Angela) Merkel a spus recent că nu putem discuta despre securitate în Europa fără Rusia. Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel a indicat foarte corect că ar trebuie să încetăm să discutăm despre Rusia și ar trebui să discutăm cu Rusia”, a completat Rumen Radev.

Șeful statului de la Sofia a mai adăugat că poporul bulgar are „legături istorice profunde” cu națiunea rusă.