Bitcoin a scăzut sub valoarea record atinsă zilele trecută, de 8.000 de dolari, la începutul ședinței de tranzacționare de marți, după ce a fost anunțat că au fost furate criptomonede tether în valoare de 31 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Compania care stă în spatele criptomonedei tether a anunțat, marți, furtul. Tether este folosită de bitcoin pentru a facilita schimburile comerciale cu valute. Potrivit declarației transmise, un atacator a furat token-urile Tether Treasury pe 19 noiembrie și le-a trimis către o adresă bitcoin neautorizată. Compania a transmis că încearcă să prevină folosirea monedelor furate.

Bitcoin a scăzut cu 5,4% până la 7.798,73 dolari.

Tether, cu o capitalizare de 675 de milioane de dolari, este a 20-a cea mai valoroasă criptomonedă, potrivit Coinmarketcap.com.

Token-urile permit utilizatorilor să stocheze și să transfere valute la nivel global, instantaneu. Compania din spatele tether susține că token-urile sunt 100% acoperite de valutele oficiale, mult mai stabile decât criptomonedele.

Tether a devenit parte din ecosistemul bitcoin pentru că ajută schimburile valutare și facilitează comerțul în raport cu dolarul, euro și yenul, spune Arthur Hayes, director al BitMEX, companie specializată în criptomonede din Hong Kong.