Sechestru de peste 127 milioane lei pe averea lui Liviu Dragnea

spot_img

 

DNA anunță că a instituit un sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Liderul PSD a mers, marți, la DNA pentru a fi informat asupra instituirii sechestrului.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în conformitate cu art. 249 C. proc. pen. și art. 20 din Legea 78/2000, au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Dragnea Nicolae-Liviu, președintele al Consiliului Județean Teleorman la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”, transmit procurorii într-un comunicat de presă.

De asemenea, s-a pus sechestru și pe bunurile lui Florea Neda, reprezentant al Tel Drum, „până la concurența sumei de 31.343.799,19 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deținute, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de dividende”.

În ceea ce îl privește pe Mugur Bățăuș, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, s-a dispus sechestru asigurător până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei, iar pe numele unui alt funcționar, Victor Piperea, până la 63.999.908,88.

Marin Predescu, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor, are sechestru până la concurența sumei de 32.203.658,27 lei.

„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obținute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul județean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracțiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)”, mai spun procurorii.

Sursa: Mediafax

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img