Peste 1.000 de brașoveni au ieșit, duminică, în stradă, proptestând față de legile justiției, cerând demisia Guvernului. La Cluj-Napoca, circa 1.500 de manifestanți strigă ”Demisia” în centrul orașului, unde este și Târgul de Crăciun și se aud și colinde, transmite corespondentul TENEWS.

Peste 1.000 de oameni protestează la Brașov, în fața Prefecturii, oamenii scandând ”Jos, jos, jos Guvernul mincinos”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”.

Oamenii sunt deciși să plece în marș pe traseul Prefectura-Patria-Iuliu Maniu-Mureșenilor-Piața Sfatului, acolo unde este și sediul PSD.

Cluj

Peste 1.500 de persoane protestează duminică seara în Piața Unirii din Cluj-Napoca unde s-a deschis Târgul de Crăciun, acestea scandând „Dragnea nu uita România nu-i a ta” și „Demisia” în timp ce în altă parte se aud colinde și se citesc povești cu Moș Crăciun.

Protestatarii s-au adunat duminică seara în jurul orei 18 în Piața Unirii din Cluj-Napoca chiar în interiorul Târgului de Crăciun. Ei au bannere și afișe cu mesaje precum „Noi suntem statul paralel, Dragnea nu ai viză în el”, „Toți pentru justiție”, „Vă jucați cu focul, curând mămăliga va exploda”, „Curaj DNA vino și îi ia” și scandează „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Parlament penal marș la tribunal”, „Dragnea și Tudorel sunteți statul paralel”, „Dragnea nu uita România nu-i a ta”, „Hoții la răcoare nu la guvernare”, „Tăriceanu șobolanul”, „Demisia” .

În timp ce într-o parte a pieței se protestează, în altă parte se cântă colinde și se citesc povești despre Moș Crăciun.

Protestatarii vor merge și în marș prin centrul orașului.

Sibiu

Și la Sibiu, peste 400 de oameni au ieșit în stradă și scandează împotriva Guvernului și a șefului PSD, Liviu Dragnea. Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii, pentru că Piața Mare este ocupată de Târgul de Crăciun.

Oamenii scandează ”PSD, ciuma roșie”, ”Hoții”, ”Demisia”

Printre protestatari este și fostul ministru de Interne din timpul Guvernului Victor Ciorbea, Gavril Dejeu.

Iași

La Iași sunt peste 500 de protestatari în centrul orașului, unde scandează ”Ultima soluție, înc-o revoluție”, ”Nu se mai poate, vrem anticipate”, ”Iașiul nu se lasă, am ieșit din casă”.

Protestatarii cer demisia Guvernului, dar și dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate.

Constanța

Peste 300 de constănțeni s-au strâns, începând cu ora 18.00, în fața sediului Prefecturii din Constanța, strigându-și nemulțumirea fața de PSD, liderul partidului, Liviu Dragnea, și față de Guvernul Tudose.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „PSD egal mafia”, „Constanţa contrează. Ţara n-a votat hoția. Voi nu sunteți România”, „Nu sunt vândut și nici rebel, Sunt cetățean paralel” „PSD = Mafia”, ori „Dragnea , demisia”. De asemenea, protestatarii scandează „Hoțul cu mustață/ Ne-a furat pe față”, „Dragnea și cu Tăriceanu/ O să scoată cărți la anu”.

La ora transmiterii acestei știri protestatarii continuau să se adune pe platoul din fața Prefecturii Constanța, urmând să stabilească ulterior și dacă vor pleca în marș prin oraș, punctul final urmând să fie sediul PSD Constanța.

Aproape 500 de persoane protestează, duminică seara, în centrul Craiovei împotriva PSD și a Guvernului, protestatarii plecând în marș pe arterele principale scandând „Uniți salvăm toată România”.

Și de această dată, protestatarii își arată nemulțumirea față de modificările propuse de guvernanți în domeniul fiscal și în justiție.

„Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, „Demisia, demisia”, „PSD, ciuma roșie”, „Tăriceanu, nu uita, va veni și ziua ta!”, sunt câteva dintre scandările auzite în centrul Craiovei.

După ce s-au strâns aproape 500 de oameni, craiovenii au plecat în marș pe strada A.I. Cuza din centrul orașului, scandând „Uniți salvăm toată România”.

Timișoara

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piața Libertății din Timișoara, pentru a protesta față de legile justitței. Manifestantii strigă „Legi pentru toți, nu pentru hoți, „Unitate”, „Hoții” și „Școli și spitale, nu fapte penale” și flutură steagul României.

De asemenea, pe unele dintre afișe protestatarii au scris „Lehamite de 300 de zile”. În jurul orei 20.00, manifestanții vor pleca într-un marș până la Tribunalul Timiș, iar apoi se vor întoarce în Piața Libertății