Alfa Romeo va colabora cu Ferrari şi echipa Sauber în următorul sezon al Formulei 1, anunţă preşedintele Ferrari, Sergio Marchione. Alfa Romeo revine după 30 de ani în angrenajul Marelui Circ. Sauber îşi va schimba denumirea în Alfa Romeo Sauber F1 Team.

„Acest acord cu Sauber este un pas important în reformarea mărcii Alfa Romeo, care va reveni în Formula 1 după o absenţă de peste 30 de ani. O marcă de poveste care a făcut istorie în acest sport, Alfa Romeo se alătură altor importanţi constructori auto care participă în Formula 1. Marca însăşi va profita de schimbul de tehnologie, ca partener al unei echipe, Sauber, cu o experienţă de necontestat”, a declarat Sergio Marchione.

Alfa Romeo a participat în Formula 1 încă de la prima ediţie, din 1950. Giuseppe Farina a câştigat ediţia inaugurală la bordul Alfa Romeo 158. Argentinianul Juan Manuel Fangio s-a impus în anul următor, la volanul modeului Alfa Romeo 159. Italienii au renunţat după primele două sezoane, revenind în 1979, sub denumirea de Autodelta. După 1985 s-au retras din nou din Marele Circ, dar au continuat să furnizeze motoare până în 1988.

Sauber a încheiat pe ultimul loc stagiunea precedentă, reuşind să obţintă numai cinci puncte. Piloţii Sauber sunt Pascal Wehrlein şi Antonio Giovinazzi.

Din sezonul viitor va reveni şi Aston Martin în Formula 1. Echipa Red Bull Racing îşi va schimba denumirea în Aston Martin Red Bull Racing. Până în 2021, Aston Martin nu se poate implica în Formula 1, din punct de vedere tehnic, din cauza noilor reguli ale competiţiei. Acordul va fi doar unul de imagine pentru moment. De asemenea, britanicii vor construi un centru de performanţă în acest an, unde va fi testată tehnologia monoposturilor Red Bull Racing.