Rex Tillerson: Suntem recunoscători pentru parteneriatul strategic cu România

spot_img

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a transmis, vineri, un mesaj României, cu ocazia zilei naționale, susținând că Washingtonul este recunoscător pentru parteneriatul strategic pe care îl are cu România, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

”În numele Guvernului Statelor Unite ale Amercii, felicit poporul român cu ocazia celei de-a 99-a aniversări de la înființarea României moderne.

Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul strategic de 20 de ani şi pentru cooperarea României în împlinirea obiectivelor comune de prosperitate, securitate şi democraţie. Salutăm extinderea relaţiilor comerciale bilaterale, care au stimulat creştere economică mutuală şi a crescut semificativ legăturile noastre de afaceri. De asemenea, Statele Unite salută România ca pe un aliat dedicat în susţinerea securităţii regionale şi globale. Angajamentul României de a-şi împlini obligaţiile în cadrul NATO și participarea sa continuă în eforturile internaţionale de a instaura pacea şi stabilitatea în Afganistan, Irak sunt în mod special notabile.

Statele Unite se alătură tuturor românilor în celebrarea acestei zile istorice şi în reafirmarea libertăţilor democratice care au inspirat fondatorii ambelor ţări”, se arată în comunicatul Departamentului american de de Stat, semnat de Rex Tillerson.

Sursa: Mediafax

spot_img

Ultimele articole

ARTICOLE SIMILARE

spot_imgspot_img