Președintele PSD București, Gabriela Firea, a declarat, luni, la România TV, că organizațiile din București și Ilfov ale partidului vor organiza un miting în Capitală pe 9 decembrie, în paralel cu mitinguri organizate de alte organizații județene ale social-democraților.

”Noi am avut o întâlnire cu colegii din țară și decizia a fost ca fiecare organizație să-și organizeze mitingul în județul său. În ce ne privește, la București și Ilfov, vom organiza o manifestație în Capitală”, a declarat Gabriela Firea, precizând ulterior că mitingul va acea loc pe 9 decembrie, aceeași dată cu mitingurile care vor fi organizate în provincie.

PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel și ilegitim în București și în orașele mari, mesajul fiind ”aceasta este majoritatea”, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor.

”Ne-am întâlnit pentru că președinții organizațiilor județene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea și cu conducerea partidului. Mâine (luni – n.r.) va avea întâlnire cu restul președinților de județe. S-a stabili azi să facem un miting și noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu este pentru susținerea guvernului, nu pentru susținerea lui Dragnea, a coaliției sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de romîâni. Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor și libertăților cetățenești, un miting împotriva celor care consideră că din funcțiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituția și legile țării și să-și constituie un grup organizat în care decid ei ce și cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut”, a declarat, duminică, secretarul general adjunt al PSD Codrin Ștefănescu.

El a menționat că acesta a fost mesajul cu care au venit la întâlnire liderii organizațiilor județene. ”Cu acest mesaj au venit președinții de județe din partea partidului, trimiși de către primarii lor, de către colegii noștri de partid, de către viceprimari, de către șefii de zone, care la rândul lor sunt presați de oamenii care ne-au votat să luăm această decizie”, a adăugat Ștefănescu.

El a precizat că toți colegii prezenți au cerut organizarea de mitinguri în București și în toate orașele mari, care vor avea loc în aceeași dată, cu începere de la aceeași oră.