Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre moartea Regelui Mihai.

„Fostul rege al României Mihai a murit în Elveţia la vârsta de 96 de ani”, titrează agenţia Reuters.

„România: fostul rege Mihai, care a condus ţara în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a decedat la vârsta de 96 de ani”, a scris agenţia Associated Press.

„A murit în Elveţia monarhul destituit de regimul comunist”, a titrat publicaţia elveţiană TicinoNews.

„Fostul Rege Mihai I al României a murit”, relatează cotidianul francez Liberation.

Informaţia despre moartea Regelui Mihai este difuzată de numeroase publicaţii din toate ţările europene şi din Statele Unite. „Ultimul rege al României a murit”, a relatat Deutsche Welle.

„Fostul rege al României Mihai I a murit. Ultimul rege al României a decedat marţi la vârsta de 96 de ani (…)”, scrie revista Bild.

„Regele Mihai, membru al Casei Regale Hohenzollern şi unul dintre verii îndepărtaţi ai Reginei Elizabeth a II-a, era unul dintre ultimii membri supravieţuitori ai monarhiilor Europei din perioada interbelică şi postbelică. (…) Exilat de comunişti în 1948, a petrecut zeci de ani în exil înainte de a reveni în ţara natală în contextul destrămării Blocului sovietic. Treptat, a asumat rolul neoficial de diplomat, contribuind la admiterea României în NATO, în 2004, şi în Uniunea Europeană, în 2007”, comentează cotidianul american The Washington Post.

„Regele Mihai I sau istoria tumultoasă a României”, titrează cotidianul francez Le Figaro. „Fostul rege al României, decedat la vârsta de 96 de ani, a reprezentat destinul tragic al ţării sale în secolul XX, de la Al II-lea Război Mondial la regimul comunist”, comentează Le Figaro.

„România: fostul rege care a ajutat la înlăturarea nazismului, a decedat la vârsta de 96 de ani. În anul 1944, când România era aliată cu Germania nazistă, Regele Mihai a reuşit oprirea dictaturii mareşalului Antonescu şi a adus naţiunea sa de partea aliaţilor”, observă publicaţia Times of Israel.

„România – A murit Regele Mihai I, un luptător împotriva nazismului şi comunismului”, a notat Der Spiegel.

„Regele Mihai I al României a murit. Cel care a condus România în perioada celui de-Al II-lea Război Mondial, înainte de a abdica în 1947 şi a reveni în ţară în 1997, a decedat marţi, la vârsta de 96 de ani”, scrie cotidianul francez Le Monde.

„Fostul Rege al României Mihai I, vărul reginei Elizabeth, a decedat la 96 de ani”, relatează publicaţia britanică Daily Mirror.