Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, la Antena 3, că nu-și va cere scuze față de Cosette Chichirău pentru incidentul din plenul Camerei Deputaților, senatorul afirmând că nu are motive să-ți ceară scuze ”uneia care mă insultă în mod repetat”.

Șerban Nicolae și-a exprimat regretul pentru cuvintele adresate lui Cosette Chichirău, dar s-a apărat afirmând că a fost în prealabil insultat în mod repetat. ”Îmi pare rău că am răbufnit la un moment dat în fața unui șir neîntrerupt de invective și tot felul de mizerii aruncate. Nu a fost un dialog, nu a venit cineva la mine să-mi spună un punct de vedere. Nu, era o salbă de insulte și de injurii”, s-a justificat social-democratul.

Într-o intervenție în direct, Cosette Chichirău i-a pretins lui Nicolae scuze însă acesta a refuzat dialogul cu deputatul USR și a spus că nu are de ce să-ți ceară scuze lui Chichirău.

”Eu mi-am cerut scuze celor care m-au votat, celor de bună credință din această țară. În fața uneia care mă insultă în mod repetat, care mă acuză de diverse fapte penale, care se comportă în asemenea mod în Parlamentul României nu am să-mi cer scuze niciodată. Dacă eu reprezint niște oameni și sunt un hoț care fură, înseamnă că toți cei care m-au votat sunt niște hoți care fură. Or eu nu am cum să accept o insultă în numele celor care m-au votat”, a spus senatorul.

Deputatul USR Cosette Chichirău și senatorul PSD Șerban Nicolae au avut un schimb dur de replici în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaților a Statutului magistraților, Chichirău acuzându-l pe pesedist că fură, iar senatorul catalogând-o ”proastă” și ”asistată social”

În timpul în care deputații USR au ocupat tribuna și au prezentat amendamentele la Statutul magistraților folosindu-se de o portavoce, Cosette Chichirău a intrat în direct pe facebook prezentând imagini din plen, din preajma tribunei, concomitent comentând ce se întâmpla în plen.

”Iată autorii acestor amendamente, iată autorii acestui abuz, iată ce fac ei din justiția României!”, spunea Chichirău în timp ce-i filma îndeaproape pe Florin Iordache și Șerban Nicolae. Aflată în trecere pe lângă deputații USR, Doina Pană a comentat: ”Trădători de neam!”. Un alt deputat PSD, Cătălin Rădulescu a venit cu o foaie pe care scria ”Sorosiștii papagal” și pe care a agitat-o prin fața telefonului cu care filma Cosette Chichirău.

Ulterior, ținta predilectă a filmării deputatului USR a fost senatorul Șerban Nicolae, aflat la Cameră în calitate de coinițiator al proiectului. Văzându-se filmat, senatorul a început să comenteze cu Ioan Munteanu, liderul deputaților PSD, aflat și el în prima bancă: ”Asta n-are nicio meserie. O asistată social…” ”Iar penalii ne conduc…”, a ripostat Chichirău. ”Penală este mama care v-a făcut așa nesimțită”, a spus social-democratul.

Dialogul dintre cei doi a continuat în același registru:
Ș. Nicolae: Nu vă mai rânjiți fasolea la mine. Mai bine mai spălați-vă pe dinți! Că aveți mâncare între dinți..
C. Chichirău: Ia să văd! Nu cred, mă spăl. Totul e ok. Mă insultă dl. Șerban Nicolae, insultă tot poporul român și fură într-un grup organizat
ȘN: Eu nu am furat nimic, nu fiți nesimțită! Faceți o plângere penală. Căutați-vă un coleg alfabetizat și faceți o plângere penală pentru ce am furat! Nu mai râdeți că e o priveliște dezolantă…
CC: Eu mi-am făcut doctoratul în finanțe, dumneavoastră sunteți șofer la grupul infracțional organizat.
ȘN: Sunteți atât de proastă, e incredibil ce spuneți! Demonstrați-mi că am fost șofer

Când Chichirău a spus că există poze în care Șerban Nicolae apare ca șofer al unor infractori, Șerban Nicolae a afirmat că și el ar putea spune că are fotografii cu Cosette Chichirău în ipostaze intime.