Câteva mii de oameni, cei mai mulți membri și simpatizanți PSD Dolj s-au reunit, duminică, în Piaţa Tricolorului din Craiova, la bustul Regelui Mihai, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului suveran. Printre participanți s-au numărat și ministrul Muncii,Olguța Vasilescu și senatorul Claudiu Manda.

Oamenii au plecat într-un marș al tăcerii din zona Primăriei Craiova până în Piața Tricolorului din zona Teatrului Național „Marin Sorescu”, unde se află un bust al fostului suveran al României. Aici au fost aprinse candele și au fost depuse coroane de flori.

Printre cei prezenți la marșul organizat de PSD Dolj s-au numărat președintele organizației, vicepreședintele Senatului Claudiu Manda, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, dar și parlamentari și primari din județ.

De asemenea, la eveniment au participat și oameni simpli, care și-au dorit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I.

Olguța Vasilescu a declarat că evenimentul de la Craiova reprezintă un ultim omagiu adus unui șef de stat care a influențat dezvoltarea „Băniei”.

„Suntem prezenți cu tot ceea ce reprezintă primarii noștri, consilierii locali, președinții de organizații locale, conducerea de la Tineret, de la Femei, de la PES Activists, de la Organizația de Seniori a partidului. Noi am anulat, așa cum știți, orice convocare de miting în momentul în care a survenit decesul Majestății Sale, și suntem aici doar pentru a ne aduce omagiul unei personalități foarte importante pentru Craiova deoarece printre ultimele decrete regale semnate de Majestatea Sa se află și cele de înființare a Universității din Craiova și a Filarmonicii „Oltenia” Craiova”, a spus ministrul Muncii.

La rândul său, Claudiu Manda, a ținut să precizeze că manifestarea de duminică nu are legătură cu mitingul pe care PSD Dolj îl pregătise pentru susținerea partidului și împotriva „statului paralel”.

„Probabil că suntem vreo 8.000 de persoane și am venit să aducem un ultim omagiu Maiestății Sale Regele Mihai I pentru că pentru Craiova și pentru Oltenia sunt lucruri pe care le-a făcut și pe care nu le putem uita: a emis decretele de înființare a Universității din Craiova, a Filarmonicii. Mai vreau sa precizez că, din anul 2013, Maiestatea Sa este cetățean de onoare al municipiului Craiova. Este un gest pe care cred că era normal și corect să-l faceam, să-i recunoaștem meritele și eforturile făcute. Noi am venit doar cu acest mesaj aici, am renunțat la ideea de a face un miting, la care ar fi venit minim 30.000 de persoane. Dar acum nu vorbim despre acest lucru”, a afirmat Manda.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei, câteva mii de craioveni au participat la marșul de duminică.