Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o atenționare de călătorie pentru 16 regiuni din țara vecină, Bulgaria, în contextul în care Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie local a emis o avertizare cod galben de vânt puternic.

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care doresc să călătorească în Bulgaria că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie local a emis, pentru data de 10 decembrie, un cod galben de atenționare pentru vânt puternic, care va înregistra valori medii de 14-17m/s, cu viteza la rafale de până la 24 m/s.

Avertizarea este valabilă pentru 16 regiuni: Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Razgrad, Tărgoviște, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna, Sliven, Stara Zagora, Plovdiv, Pazardjik.

Sursa citată recomandă șoferilor români care tranzitează Bulgaria să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului.

Se pot obține informații despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (n.a.- doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon 070013020.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Bulgaria: +359879440758.