Zece brazi realizați din materiale reciclabile, precum dopuri, carton, doze, roți de biciclete sau CD-uri, au fost montați, duminică, în Piața Libertății din Timișoara, scopul fiind de a oferi o alternativă la pomul tăiat de Crăciun din centrul orașului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Pădurea” formată din cei zece brazi confecționați din materiale reciclabile a fost realizată de Asociația EcoStuff România. Timp de trei luni, peste 150 de voluntari au muncit pentru a realiza instalația urbană “#possibiliTREE”, care a fost inaugurată, duminică seara, în Piața Libertății din Timișoara.

Astfel, până în data de 6 decembrie, timișorenii pot admira în centrul orașului brazi de diferite dimensiuni, cel mai mare având 12 metri, realizați din pahare de unică folosință, carton, dopuri, doze, roți de biciclete sau CD-uri.

Inițiatorul proiectului “#possibiliTRE”, Larisa Rusu, a declarat, corespondentului tenews, că brazii din materiale recuperate au fost realizați cu scopul de a le arăta timișorenilor că există numeroase posibilități de a avea un pom de Crăciun în centrul orașului fără să fie nevoie să fie tăiat unul din pădure.

“În total sunt 11 brazi, doar că ultimul, caleidoscopul, din cauza condițiilor meteo nu am putut să-l realizăm, urmează să îl facem zilele următoare, când se mai încălzește. Va fi realizat din plexiglas și din oglindă, care este foarte sensibilă la temperaturi joase și a trebuit să amânăm realizarea lui. Ceilalți zece brazi sunt în picioare. Am lucrat foarte mult la ei, aproape trei luni, cam 160 de voluntari implicați. Am strâns peste 2.000 de ore de voluntariat în trei luni. Eu cred că a ieșit bine și reușim să oferim timișorenilor o alternativă la pomul tăiat din centrul orașului”, a afirmat Larisa Rusu.