Forțele de securitate libaneze au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva protestatarilor strânși în apropierea ambasadei Statelor Unite de la Beirut, după decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul, informează site-ul postului BBC News.

Un număr mare de persoane au participat în ultimele zile la manifestații în diferite țări musulmane pentru a protesta după ce președintele SUA a transmis că recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Cel puţin doi palestinieni au fost ucişi, iar alţi 300 au fost răniţi, vineri după-amiază, în urma confruntărilor cu serviciile de securitate israeliene în cursul protestelor desfăşurate în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Protestatarii, unii dintre ei fluturând steaguri palestiniene, au aruncat proiectile în direcția forțelor de securitate care au blocat drumul principal spre ambasada SUA de la Beirut.

Potrivit presei locale, unii protestatarii au încercat să pătrundă în incinta complexului unde se află ambasada.

Demonstranții au scandat sloganuri anti-Trump.

În Liban locuiesc câteva sute de mii de refugiați palestinieni, inclusiv descendenți ai celor care au fugit în momentul în care a fost fondat statul Israel, în anul 1948.