Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a declarat, luni, că un președinte nu trebuie să se pună în fruntea protestelor, iar încercarea Opoziției de a politiza protestele îi afectează pe manifestanți.

„Cei care sunt în stradă au ca şi mine o profundă neîncredere în PSD. Nu e rolul unui preşedinte să se pună în fruntea protestelor. Nu are ce să caute acolo. Încercarea disperată a PNL şi USR să politizeze protestele nu e bună. Afectează protestatarii care vin de bunăvoie şi dă apă la moară PSD şi ALDE. E nescuzabilă mişcarea când nu e condusă politic. Eu nu merg în stradă. Cât de jos să coboare un om politic ca să meargă în piaţă?”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Totodată, Băsescu a susținut că președintelui Klaus Iohannis nu ar trebui să îi fie teamă de o posibilă suspendare.

„Nu cred că îi este teamă de suspendare lui Iohannis acum, cum nu mi-a fost mie în 2007 și nici în 2012. Dar nu cred că Iohannis are motive să se teamă de suspendare, PSD-ALDE nici măcar nu vor îndrăzni să inițieze procedura de suspsendare, pentru că n-au nicio șansă”, a susținut Traian Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu i-a ironizat pe fostul premier, Dacian Cioloș, și pe liderul PNL Ludovic Orban, după ce au fost prezenţi, duminică, la o conferinţă susţinută de organizaţiile civice.

Întrebat de ce nu s-a alăturat acestui eveniment, Băsescu a răspuns că: „Nici nu am fost chemaţi. Nu mă duceam lângă Cioloş şi Sică Mandolină, dar îi trimiteam pe Eugen Tomac sau Vali Steriu. Ei ar vrea ca PMP să nu existe, îi încurcă pe toţi”.