Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a susținut marți seara, la Gala Trofeelor „Super-Ferma României și Super-Hrana României”, un discurs în care a arătat că „a hrăni un popor este mai mult decât o datorie, iar a hrăni pe cineva este mai mult decât a face producție”.

„A hrăni un popor este mai mult decât o datorie, iar a hrăni pe cineva este mai mult decât a face producție. Este în primul rând un suflet în mișcare, care gândește și se așează în fiecare loc al țării pentru a pune fie în țărâna zilei, fie în grajdul de animale acel sentiment al responsabilității legate de existența umană”, a spus Petre Daea.

„Am susținut bugetul pentru agricultură pe 2018 într-o sumă mai mare decât anul trecut. Mă gândesc, pentru a da dimensiunea activităților noastre, că la fiecare șase secunde un copil moare de foame, ceea ce înseamnă că într-o recreație mor 100”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Petre Daea a ținut să-și exprime „nota de respect formidabil pentru făuritorii de hrană”, arătând că „aici (la Gala Trofeelor – n.n.) sunt prezente vârfurile agriculturii și industria alimentară, dar în țară sunt cei mulți care lucrează zi de zi în acest domeniu complicat”.

În cadrul Galei Trofeelor „Super-Ferma României şi Super-Hrana României”, desfășurată marți seara la hotelul Marriott din București, MEDIAFAX și Agrointel-Btvideo decernează 20 de premii fermierilor și companiilor din agricultură și din industria alimentară.

Evenimentul, în egală măsură important pentru ambele sectoare, subliniază importanța integrării agriculturii cu industria alimentară şi oferă un moment festiv de cea mai înaltă ţinută celor care fac diferenţa şi aduc valoare adăugată.

Primesc trofee, în cadrul Galei, personalități precum Radu Timiș, Dimitrie Muscă, Lucian Buzdugan, Petre Daea, Nicușor Șerban sau Gheorghe Albu, dar și companii ca Agricover, Bayer Agro Solutions, Cooperativa Carrefour Vărăști, Asociația Holstein sau Cartagris.

Aflată la prima ediție, Gala Trofeelor „Super-Ferma României şi Super-Hrana României” va deveni, cu timpul, un reper cu tradiție în premierea performerilor agriculturii și industriei alimentare – domenii aflate printre puținele care nu plasează România pe locuri codașe între țările europene.