Un băiețel în vârstă de 6 ani a câștigat peste 11 milioane de dolari, anul acesta, datorită canalului său de pe platforma online YouTube pe care sunt difuzate clipuri în care acesta poate fi văzut testând jucării, informează people.com.

Potrivit unui top al celor mai bine plătite vedete pe YouTube pe 2017, publicat de Forbes, Ryan, care deține canalul Ryan ToysReview, câștigă 11 milioane de dolari pe an testând jucării și produse alimentare.

Băiețelul are peste 10 milioane de abonați, iar clipurile sale au în total peste 16 miliarde de vizualizări.

„Îi plac mașinile, trenurile, Thomas și prietenii, Lego, supereroii, jucăriile Disney… aventurile amuzante cu familia și multe altele. Lui Ryan îi place și să facă experimente pentru copii ușoare și amuzante”, se poate citi în descrierea canalului său de pe YouTube.

Familia lui Ryan a lansat canalul în martie 2015, acesta devenind viral după doar patru luni, datorită unui clip în care Ryan poate fi văzut deschizând un pachet cu jucării „Cars” de la Disney. Clipul a avut peste 800 de milioane de vizualizări până în decembrie 2017. Un alt clip, lansat în aprilie 2016, a avut peste un miliard de vizualizări.

Totuși, potrivit site-ului The Verge, familia copilului spune că este pregătită să închidă canalul dacă Ryan își dorește acest lucru. În același timp, familia băiețelului a mai lansat un canal, care se concentrează pe aventurile zilnice ale băiețelului și surorilor sale gemene, Emma și Kate.

Topul Forbes al celor mai bogate vedete pe YouTube, unde Ryan se situează pe locul al optulea, este condus anul acesta de gamer-ul Daniel Middleton, cunoscut ca DanTDM. Cu peste 11 miliarde de vizualizări pe YouTube, DanTDM a avut câștiguri de 16,5 milioane de dolari în ultimul an.

În total, cele 10 cele mai bogate vedete pe YouTube au câștigat 127 de milioane de dolari între 1 iunie 2016 și 1 iunie 2017, cifrele bazându-se pe informații de pe YouTube, Social Blade și Captiv8, precum și pe date oferite de agenți, manageri, producători și avocați.