Atacantul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a devenit, miercuri, cel mai bun marcator din istoria Campionatului Mondial al Cluburilor, după ce a înscris un gol în meciul câştigat împotriva formaţiei Al Jazira, cu scorul de 2-1, în semifinalele competiţiei.

Internaţionalul portughez a ajuns la şase goluri în şase meciuri jucate la Campionatul Mondial al Cluburilor şi i-a devansat pe Luis Suarez, Lionel Messi şi Cesar Delgado, care au marcat de câte cinci ori.

Ronaldo a dat primul gol la acest turneu în 2008, într-o victorie obţinută de echipa sa de la acea vreme, Manchester United, în semifinale, în faţa formaţiei Gamba Osaka, 5-3. Pe cel de-al doilea l-a reuşit anul trecut, în semifinala Real Madrid – Club America 2-0, pentru ca în finala aceleiaşi ediţii să reuşească un hat-trick în victoria obţinută împotriva japonezilor de la Kashima Antlers, scor 4-2.

Acest nou record stabilit de Cristiano Ronaldo vine la doar o săptămână după ce portughezul a devenit primul jucător din istorie care a reuşit să înscrie în toate cele şase etape ale fazei grupelor din Liga Campionilor. Cu golul marcat în meciul cu Borussia Dortmund, câştigat de Real Madrid cu 3-2, Ronaldo a ajuns la 114 reuşite în 146 de apariţii în Liga Campionilor, record în istoria competiţiei.

Cristiano Ronaldo, în vârstă de 32 de ani, a cucerit, joi, al cincilea Balon de Aur al carierei şi l-a egalat pe Lionel Messi la numărul de trofee.

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în finala Campionatului Mondial al Cluburilor din Emiratele Arabe Unite, după ce a câştigat, miercuri, cu scorul de 2-1, meciul jucat împotriva echipei Al Jazira, reprezentanta ţării gazdă.

În finala Campionatului Mondial al Cluburilor, Real Madrid va întâlni, duminică, de la 19:00, Gremio, deţinătoarea Copei Libertadores. În semifinale, echipa braziliană a trecut, marţi, cu scorul de 1-0, după prelungiri, de formaţia mexicană Pachuca, campioana CONCACAF.