Peste cinci mii de oameni au semnat, până la ora transmiterii știrii, o petiție online prin care vor montarea de scuturi anti-suicid la metroul din Capitală, măsura fiind cerută după atacul de marți seară de la stația Dristor 1, când o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe șine.

Inițiatorul petiției cere scuturi anti-suicid la metrou, dar și camere de supraveghere performante montate în toate stațiile.

„Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul stațiilor pentru a opri curentul și metroul în tunel când detectează mișcare de pe peron în direcția zonei de rulare a trenului”, se arată în textul petiției.

Oamenii explică că aceste scuturi ant-suicid sunt ca niște vitrine transparente, lungi cât ține peronul, cu uși care se deschid doar atunci când trenul este în stație.

„Acestea opresc persoanele să ajungă pe zona de rulare a metroului împiedicând tentativele de suicid/omoruri sau accidente”, potrivit sursei citate.

Inițiatorul petiției mai solicită montarea mai multor camere de supraveghere performante cu rezoluție mare pentru identificarea cât mai ușoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viața călătorilor.

Până la ora transmiterii știrii, peste cinci mii de oameni semnaseră această petiție.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a Magdalenei Şerban, femeia care a împins o tânără de 25 de ani în faţa metroului, la staţia Dristor 1, victima decedând în urma impactului.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, au rezultat următoarele: la data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, inculpata a împins o persoană de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai intra în stație”, au arătat procurorii criminaliști.

Ulterior, tot marți, în jurul orei 19:54, în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Dristor 1, Magdalena Șerban a împins o altă fată spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul.

„Urmare a acestor acțiuni victima a fost lovită de trenul ce intra în stație și a decedat ca urmare a leziunilor suferite”, precizează anchetatorii.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că, la audieri, suspecta nu și-a recunoscut fapta, fiind incoerentă. Deși pe peron erau multe persoane, nimeni nu a mers după femeia care a împins-o pe fată în fața metroului pentru a o opri, aceasta reușind să plece, fiind depistată după mai multe ore. Anterior, suspecta ar fi încercat să ucidă o altă fată, o tânără în vârstă de 20 de ani, la stația de metrou Costin Georgian. Fata a opus rezistență atunci când femeia a încercat să o împingă în fața trenului și a reușit să fugă. Nu a mers imediat la poliție, ci s-a dus acasă și le-a povestit părinților. Ulterior, în stare de șoc, a depus o plângere. Sesizarea a fost depusă în același timp în care o tânără de 25 de ani își pierdea viața, fiind împinsă de aceeași femeie, potrivit informațiilor de la dosar. Pe baza descrierii făcută de fata de 20 de ani, polițiștii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la metrou și au depistat-o pe femeie.

Femeia de 36 de ani a fost supusă unei expertize psihiatrice.