Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa (LFP) s-a pronunţat, joi, în favoarea implementării sistemului de arbitraj video în Ligue 1, din sezonul următor, informează L’Equipe.

După câteva teste efectuate în actuala stagiune, LFP s-a reunit, joi, în cadrul unei adunări generale, şi a hotărât introducerea arbitrajului video şi folosirea acestui sistem în patru situaţii: la goluri, situaţii de penalti, cartonaşe roşii şi erori cu privire la identificarea jucătorului.

Sursa amintită notează că Liga Franceză mai are nevoie doar de acordul forului care stabileşte legile jocului, International Football Association Board. IFAB ar urma să valideze, în martie, introducerea arbitrajului video în Ligue 1.

Sistemul VAR (video assistant referee) este folosit deja în Serie A şi Bundesliga, iar în sezonul următor va fi introdus şi în La Liga.

De asemenea, Adunarea Generală a LPF a decis, în ședința din 6 decembrie, ca din sezonul viitor arbitrajul video să fie implementat și în Liga 1. Mai mult, oficialii LPF vor ca acest arbitraj video să fie introdus, dacă nu vor fi probleme cu banii, chiar din play-off-ul acestui sezon competițional.