Agenția de spionaj de la Seul a transmis că hackerii nord-coreeni au întreprins în cursul acestui an mai multe atacuri cibernetice ce au vizat platforme de tranzacții cu criptomonede, reușind să sustragă criptomonede cu o valoare curentă de peste 80 milioane de dolari, informează agenția Reuters.

Printre atacurile cibernetice atribuite hackerilor nord-coreeni se numără și furtul de informații personale din 36.000 de conturi Bitthumb, una din cele mai active platforme de tranzacții cu criptomonede din lume, relatează cotidianul Chosun Ilbo, citând Serviciul Național de Informații (NIS) de la Seul.

Potrivit cotidianului, în schimbul ștergerii datelor furate, hackerii au cerut plata a 5,5 milioane de dolari de la Bitthumb. Hackerii au vizat și platforme precum Yapizon, actualmente Youbit, și Coinis.

Serviciul Național de Informații (NIS) a transmis că emailurile folosite în aceste atacuri foloseau adrese de internet nord-coreene, iar acestea conțineau un program de tip malware folosit anterior în atacul informatic ce a vizat banca centrală din Bangladesh, în anul 2016, relatează cotidianul sud-coreean.