Înmormântarea Regelui Mihai, care a avut loc la Noua Catedrală din Curtea de Argeș, s-a încheiat, aproximativ 16.000 de oameni participând la ceremonii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Slujba a fost oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoți.

După slujbă, militarii au preluat sicriul și crucea și s-au deplasat către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, urmați de cortegiul funerar. Oamenii prezenţi au luminat drumul între mănăstire şi Noua Catedrală cu lumânările aprinse. În Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală a avut acces doar Familia Regală.

21 de salve de tun au fost trase de către Brigada 30 Gardă, simultan fiind intonate Imnul Național și Imnul Regal. Sicriul a fost apoi coborât în criptă.

Zeci de mii de oameni l-au condus pe ultimul drum în București pe Regele Mihai. Pe tot traseul de la Palatul Regal și până la Patriarhia Română, iar apoi de pe Dealul Patriarhal și până la Gara Regală Băneasa, oamenii au stat pe marginea drumurilor, aplaudând și scandând „Regele Mihai”. Mii de buchete de flori au fost aruncate în fața cortegiului, în semn de omagiu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost apoi dus cu trenul regal la Curtea de Argeș, iar pe traseu, în gări, s-au adunat mii de oameni care au aplaudat şi au scandat ”Regele Mihai”.