„Star Wars: Ultimii Jedi/ Star Wars: The Last Jedi” s-a situat, cu 220 de milioane de dolari, pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări la debutul în cinematografele nord-americane, transmite AFP.

Al optulea film din franciza de succes „Star Wars” a obținut încasări de 220 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în cinematografele din America de Nord. Filmul s-a situat astfel și pe primul loc în box office-ul nord-american de la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit companiei Exhibitor Relations.

Lider în topul filmelor cu cel mai bun debut în cinematografele nord-americane este tot un lungmetraj din seria „Star Wars”, „Star Wars: Trezirea Forței/ Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”, care a avut încasări de 247,9 milioane de dolari la lansarea din 2015.

Regizorul filmului, Rian Johnson, a declarat înainte de lansare că noul lungmetraj „Star Wars” se va concentra pe modul în care Rey (interpretată de Daisy Ridley) învață și înțelege conexiunea sa cu Forța. Din distribuție fac parte actori precum Mark Hamill (Luke Skywalker), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Benicio del Toro (DJ), Andy Serkis (Snoke), Adam Driver (Kylo Ren).

Carrie Fisher este prezentă în acest film, în rolul prinţesei Leia. Actrița a filmat toate scenele în care urma să apară înainte de moartea sa bruscă, din decembrie 2016, la vârsta de 60 de ani.

Scenariul este semnat de Rian Johnson și George Lucas.

Compania Disney, producătorul filmului, a anunțat deja o nouă trilogie „Star Wars”, în afara părții a noua a seriei, care va fi lansată în 2019.

În box office-ul nord-american de weekend, pe locul al doilea se situează animația „Ferdinand”, de Carlos Saldanha, despre aventurile celebrului tăuraș cu inimă mare, care a avut încasări de 13 milioane de dolari de vineri până duminică.

Poziția a treia în top este ocupată tot de o animație, „Coco”, de Lee Unkrich și Adrian Molina, cel mai recent film al studiourilor Pixar (Disney), care a avut încasări de 10 milioane în weekend.

Poziția a patra aparține filmului „Minunea/ Wonder”, de Stephen Chbosky, cu Julia Roberts, Owen Wilson și Jacob Tremblay, care a avut încasări de 5,4 milioane de dolari, fiind urmată în top de lungmetrajul cu supereroi „Liga dreptății/ Justice League”, de Zack Snyder, cu 4,2 milioane de dolari.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane este completat de „Tata în război cu … tata 2/ Daddy’s Home 2”, de Sea Anders (3,8 milioane de dolari), „Thor: Ragnarok”, de Taika Waititi (2,9 milioane de dolari), „The Disaster Artist”, de James Franco (2,8 milioane de dolari), „Crima din Orient Express/ Murder on the Orient Express”, de Kenneth Branagh (2,5 milioane de dolari) și „Lady Bird”, de Greta Gerwig (2,1 milioane de dolari).