Venitul minim brut pe companie va crește, din 1 martie 2018, la 2.800 de lei pentru lucrătorii coimerciali din magazinele Kaufland, se arată într-un comunicat transmis luni de retailer.

„După anunțarea preluării, începând cu data de 1 ianuarie 2018, a tuturor contribuțiilor aferente angajatorului, Kaufland, cel mai mare angajator privat din România, anunță decizia de a crește și venitul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la suma de 2.800 lei brut pe lună, incluzând atât tichetele de masă, cât și tichetele cadou oferite de Crăciun și de Paște. Noua creștere salarială va intra în vigoare efectiv începând cu data de 01.03.2018”, precizează Kaufland.

„Creșterile salariale au loc periodic în companie, iar, în funcție de vechime, venitul unui lucrător comercial poate depăși suma de 6.500 lei brut, cu sporuri și tichete de masă incluse”, se mai arată în comunicat.

„Ne dorim să fim mai mult decât un simplu angajator, să oferim susținere atât pe plan profesional, cât și personal, să creăm un mediu de lucru sănătos și productiv. De aceea, actualizăm periodic pachetele salariale și beneficiile pe care le oferim și încercăm să le adaptăm nevoilor reale pe care angajații noștri le au”, a declarat Marco Hössl, CEO Kaufland România.

„Tichetele de masă încă din prima zi de lucru, asigurările voluntare de sănătate, ajutoarele în bani și zilele libere plătite pentru diverse evenimente din viața angajatului, discounturile în cadrul programelor desfășurate cu parteneri agreați (servicii bancare, servicii turistice, servicii de relaxare și petrecere a timpului liber precum cursuri de yoga, antrenamente de alergat cu traineri dedicați, sesiuni de terapie antifumat sau cursuri de nutriție), mai multe zile de concediu de odihnă sunt doar câteva dintre beneficiile pe care Kaufland România le acordă membrilor echipei sale”, se mai precizează în comunicat.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 116 magazine în România.