Societatea de transport public din Brașov a cumpărat șase autobuze pentru transportul turiștilor din și spre Poiana Brașov, acestea urmând să fie puse în circulație. Societatea va plăti pentru acestea 4 milioane de lei, în rate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele șase autobuze cumpărate de RATBV vor fi folosite pentru a putea transporta turiștii care vor vizita în această iarnă Poiana Brașov. Practic, acestea vor face legătura între parcarea din Poiana Mică și stațiune, respectiv cu capătul de linie, la doi pași de stația de telegondolă.

Autobuzele, care au costat 4 milioane de lei, vor fi plătite în 62 de rate lunare, în următorii zece ani.

Potrivit directorului operatorului de transport, Ovidiu Bucurei, noua linie de transport va deveni operațională începând de vineri, iar programul de circulație este între orele 8.00 – 22.00.

„Avem șase autobuze noi, totul este funcțional și îi așteptăm pe turiști să utilizeze acest traseu. În funcție de cerere, vom putea asigura cursele la un interval de 5 minute. De asemenea, autobuzele de pe linia 60 vor avea și o stație intermediară în zona parcării mari, astfel că persoanele care vin cu linia 20 din Livada Poștei își vor putea continua drumul tot cu autobuzul până la stația din apropierea telegondolei”, a declarat Bucurei, pentru corespondentul MEDIAFAX .

Acesta a precizat că, cel mai probabil, în afara sezonului de iarnă, linia nu va mai fi operațională, ținând cont că nu prea va exista cerere pentru această parcare, iar noile autobuze vor circula pe traseele din oraș.

Totodată și viceprimarul Braşovului, Laszlo Ladislau, a subliniat faptul că toți turiştii care ajung în stațiune vor fi avantajaţi cu acest sistem de transport pentru că „nu vor mai trebui să-şi transporte în spate clăparii şi schiurile până la staţia de telegondolă”.

În plin sezon, tocmai din cauza faptului că locurile de parcare din stațiune nu erau suficiente, se întâmpla adeseori ca Poliția Rutieră să închidă accesul spre Poiană. Acum, există însă alternativa utilizării noii parcări, unde sunt 434 de locuri, și apoi continuarea drumului mai departe spre stațiune cu autobuzul. Costul călătoriei cu autobuzul pe această linie este de 2 lei (în incinta parcării fiind amenajată și o casierie RATBV), însă cei care dețin abonamente pe toate liniile nu vor mai trebui să composteze bilet.

Totodată, și cei care vin cu linia 20 din oraș își vor putea continua călătoria cu același bilet, acesta fiind valabil 50 de minute.

De asemenea, cei care vor utiliza parcarea vor plăti 1,5 lei/oră, tariful care se practică de altfel și în parcarea etajată de la Spitalul Militar din oraș, dar și în celelalte parcări publice din zona centrală a Brașovului.

Municipalitatea a decis și introducerea, pentru această parcare, a unui abonament săptămânal al cărui cost este de 50 de lei.