MAE: Ghid de călătorie pentru românii care pleacă în străinătate de sărbători

MAE pune la dispoziția românilor „Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă 2017”, care conține recomandări în cazul călătoriilor în afara țării și informații de interes pentru cele mai frecventate destinații turistice din această perioadă, potrivit unui comunicat de presă.

„Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă 2017” conține recomandări utile în cazul călătoriilor în afara graniţelor României, precum și un set de informații de interes pentru cele mai frecventate destinații turistice din această perioadă, respectiv Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Ungaria, potrivit documentului citat.

Ghidul este postat pe pagina web a MAE, la rubrica „Sfaturi de călătorie”, secţiunea „Ghiduri de călătorie” (www.mae.ro), precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular.

MAE reamintește că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale în țara în care aceştia se află.