Fostul selecţioner Victor Piţurcă, în vârstă de 61 de ani, laudă proiectul de la CS Universitatea Craiova şi spune că Federaţia Română de Fotbal ar trebui să acorde sprijin şi altor echipe importante care se află în dificultate, precum Steaua şi Rapid.

„În acest moment, Craiova este patria fotbalului din România. Aşa trebuie să se procedeze în fiecare oraş. Aceste cluburi mari nu ar trebui să hiberneze în Liga a 4-a. Federaţia ar trebui să le invite. Sunt cluburi din Liga a 2-a care au dat faliment, care nu mai există.

Şi ce dacă a fost scandal (n.a. – în momentul reînfiinţării echipei)? Uitaţi-vă ce este acum la Craiova. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu exista Craiova? Aşa trebuie să se procedeze şi cu Steaua, Rapid, Petrolul, U Cluj, UTA Arad – bine, UTA este în Liga a 2-a. Aşa văd eu lucrurile”, a declarat Victor Piţurcă, miercuri, la Digi Sport.

Piţurcă este de părere că echipa antrenată de italianul Devis Mangia putea să fie liderul Ligii 1, dacă trata anumite meciuri cu mai multă seriozitate: „E pe locul 3, cu un lot mai slab decât cele din faţă. Aveau posibilitatea chiar să fie pe primul loc. Şi la titlu pot să se bată fără probleme. Au pierdut puncte importante, inclusiv cu FCSB. Au «donat» puncte şi asta se vede. Ar fi putut fi mult mai sus”.

Fără echipă din vara anului 2016, după despărţirea de saudiţii de la Al-Ittihad Jeddah, experimentatul antrenor exclude revenirea în fotbalul românesc, pentru moment: „Mangia a realizat lucruri extraordinare. A existat un curent din acesta (n.a. – că ar putea deveni antrenor la CS Universitatea Craiova), dar nu a fost absolut nicio discuţie. Şi ar fi culmea, când există un antrenor care face o treabă foarte bună. Şi nici nu am de gând să revin în fotbalul românesc”.