Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, că magistrații și-au încălcat statutul când au protestat față de modificarea legilor Justiției, afirmând că așteaptă din partea lor onestitate în aprecierile pe care le vor face pe forma votată în Parlament.

”Dreptul la opinie este un bun foarte prețios și eu, ca liberal, apreciez. Nu vreau contest nimănui acest drept. Există însă o obligație de rezervă a magistraților, pe care au încălcat-o. Nu vorbesc de studenți. Eu cred că studenții au o libertate mult mai mare față de cei care sunt magistrați. Deci le respect acest drept tuturor, dar cu necesitatea unei obligații de rezervă din partea magistraților, că așa este statutul lor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că, după ce legile Justiției au fost votate în Parlament, magistrații pot face propria analiză a acestora.

”Eu, cu toată sinceritatea spus, aștept din partea lor onestitate în aprecierile și analizele pe care le vor face, pentru că eu consider că nu este vorba de niciun fel de atingere independenței Justiției, ci din contră măsurile care au fost adoptate în cele trei legi, prevederile incluse, fac să întărească independența reală a Justiției”, a adăugat președintele Senatului.