Peste 35.000 de turiști petrec sărbătorile de iarnă în stațiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare fiind de aproape sută la sută. Cei mai mulți au sosit de sâmbătă, dar sunt persoane care încep sejurul de Crăciun duminică, pârtiile fiind cele mai căutate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, de Crăciun, aproape toate pachetele s-au vândut. Chiar și sâmbătă au fost turiști care au achiziționat un sejur la munte.

“Este gradul de ocupare de aproape sută la sută. Și sâmbătă s-au mai dat pachete. Încă mai vin. Sunt peste 35.000 de turiști pe Valea Prahovei. La Sinaia avem un grad de ocupare de 98%, estimăm noi. Pot să vă spun că de Revelion nu mai avem nimic. Tot s-a vândut, indiferent de preț. Nu mai e niciun loc, nicăieri”, a declarat Popa.

La rândul său, administratorul domeniului schiabil Kalinderu, care aparține de Primăria Bușteni, a declarat că se așteaptă ca numărul celor care vin duminică la pârtie să se dubleze.

“Mulți de azi (duminică – n.r) vor veni. Se va dubla numărul turiștilor de pe pârtie. Ieri au fost peste 1.500 de persoane care au urcat. Avem deschis fun park-ul, pârtia Kalinderu 1, lucrăm să dăm drumul și la Kalinderu 2”, a spus administratorul domeniului schiabil Kalinderu, Romeo Drilea.

“Este minunat. Noi nu am avut niciun fulg, iarna aceasta, acasă. Aici e zăpadă din plin, iar copilul este foarte fericit. Aer curat, zăpadă, ne dăm cu sania, cu schiurile încă nu, nu regret alegerea făcută”, a declarat o mămică.

Un echipament complet de schi se poate închiria, la Bușteni, cu prețuri cuprinse între 30 și 35 de lei.

Sâmbătă au fost deschise și pârtiile Clăbucet și Clăbucet Sosire Predeal, stratul de zăpadă măsurând aici peste 30 de centimetri.

Societatea Teleferic Prahova a anunțat că pârtiile Clăbucet şi Clăbucet Sosire sunt deschise din acest weekend. Stratul de zăpadă ajunge la peste 30 de cm, iar pe pârtia Clăbucet Sosire Predeal au fost introduse şi tunurile de zăpadă artificială.

Şi nu sunt singurele pârtii care îşi aşteaptă turiştii. Sunt funcţionale şi cele de la Valea Dorului, Scândurari şi Valea Soarelui, iar tot sâmbătă au fost deschise și pârtiile din Poiana Brașov.