Decizia Washingtonului de a furniza armament către Ucraina va provoca Administrația de la Kiev să folosească forța în cadrul conflicutului desfășurat în estul statului ucrainean, a declarat, sâmbătă, Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe, relatează site-ul agenției Reuters.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat, vineri, că Washingtonul va furniza arme Ucrainei, care au „capabilități defensiv extinse”, pentru a ajuta Administrația de la Kiev în combaterea separatiștilor pro-ruși din estul țării.

„Asistența americană este în întregime defensivă și, așa cum am spus întotdeauna, Ucraina este o țară suverană și are dreptul de a se apăra”, a arătat un comunicat al Departamentului de Stat.

Înainte de anunțul oficial, postul de televiziune ABC News relatase că Washingtonul intenționează să ofere Ucrainei rachete antitanc. Potrivit unor oficiali din cadrul Departamentului de Stat, citați de ABC News, costul întregului pachet defensiv ar urma să se ridice la 47 de milioane de dolari.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că o astfel de decizie a Statelor Unite va alimenta conflictul din estul Ucrainei și va oferi posibilitatea separatiștilor de a își extinde campania din zonă.