Ionuț Negoiță și avocatul său, Valentin Cristian Gheorghiţă, au fost trimiși în judecată, vineri, pentru complicitate la bancrută frauduloasă, respectiv bancrută frauduloasă, în dosarul ce vizează insolvența clubului Dinamo, anunță Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (PCAB).

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au dispus, vineri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ionuț Negoiță, acuzat de complicitate la bancrută frauduloasă și pe avocatul Valentin Cristian Gheorghiță de la Baroul București, pentru bancrută frauduloasă în dosarul privind insolvența clubului Dinamo. Alături de aceștia au mai fost trimiși în judecată, pentru complicitate la bancrută frauduloasă, și administratorul judiciar al clubului Dinamo, Andrei Cătălin Dascăl, precum și asociatul unei societăți, Elena Cosma.

„S-a reținut că, în calitate de administrator special al societății Dinamo 1948 SA, în cadrul procedurii de insolvență, la data de 22.10.2014, în momentul în care a semnat planul de reorganizare și a făcut prezentarea și evaluarea activelor aflate în patrimoniul societății Dinamo 1948 SA, inculpatul G.C.V. a omis (a ascuns) o parte din activele acestei societăți, cu o valoare contabilă netă de 16,863,011.58 lei și o valoare reală de 5,179,032.74 lei, formate din stocuri în valoare de 504.158,05 lei, creanțe în valoare de 4,449,796.43 lei și disponibilități bănești existente în casierie și conturi la bînci în cuantul de 225.078,26 lei, în scopul reducerii frauduloase a creanțelor bugetare”, precizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai precizat că avocatul, pentru „aprobarea și implementarea frauduloasă a planului de reorganizare, întocmit în fals”, a beneficiat de sprijinul lui Ionuț Negoiță.

„N.I. care, la data de 17 noiembrie 2014, în scopul de a frauda bugetul de stat, respectiv pentru a reduce în mod fraudulos creanțele bugetare, a votat atât direct, cât și indirect, (prin intermediul societăților pe care le conducea (C.B.S. SRL, C.C.R. SRL, D.S.I. SRL, I.R. SRL, R.H.C SRL și R.H.M. SRL) pentru aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special, avocat G.C.V., cunoscând că în acest plan nu erau cuprinse active cu o valoare contabilă netă de 16,863,011.58 lei și o valoare reală de 5,179,032.74 lei”, mai spun procurorii.