Jucătoarea Irina Begu, cap de serie numărul 4 şi locul 43 WTA, s-a calificat, joi, în semifinalele turneului de la Shenzhen, fază în care s-ar putea întâlni cu liderul mondial Simona Halep.

Begu a învins-o, în sferturi, cu scorul de 7-5, 7-5, pe jucătoarea ungară Timea Babos, a opta favorită şi numărul 55 mondial. Partida a durat o oră şi 56 de minute.

„A fost un meci foarte dificil. O ştiu foarte bine pe Timea, a fost mereu dificil când am întâlnit-o. Sunt foarte fericită că am reuşit să gestionez setul secund şi să câştig meciul. E primul turneu al anului, nu este niciodată uşor. Ai nevoie de ritm, de meciuri în picioare şi sunt atât de bucuroasă că am ajuns în semifinale”, a spus Irina Begu, după meci.

În semifinale, Irina Begu o va întâlni pe câştigătoarea dintre Halep şi Aryna Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA.

Într-o altă partida desfăşurată joi dimineaţă în sferturile turneului de la Shenzhen, rusoaica Maria Şarapova, locul 59 WTA, a trecut de Zarina Diyas din Kazahstan, numărul 66 mondial, scor 6-3, 6-3.

Prezenţa în penultimul act al probei de simplu este premiată la turneul din China cu un cec de 43.663 de dolari şi 110 puncte WTA.