Aproximativ 8.000 de persoane au participat, pe faleza Dunării din Galaţi, la slujba de Bobotează, care a culminat cu aruncarea crucii din lemn în apele reci ale fluviului, aceasta fiind recuperată de un bărbat care a spus că a făcut acest gest pentru a avea noroc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Slujba de Bobotează de pe faleza Dunării din Galați, la care au asistat numeroși gălățeni a fost oficiată de ÎPS Casian, arhiepiscopul ”Dunării de Jos”, alături de un sobor de preoţi.

Credincioșii au luat Agheasmă Mare din butoaie din lemn, împodobite cu cetină de brad şi panglici tricolore.

Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost aruncarea crucii în apa. Astfel, conform tradiţiei, arhiepiscopul ”Dunării de Jos” a aruncat crucea din lemn în apele reci ale fluviului, aceasta fiind recuperată de unul dintre cei 16 gălățeni care au avut curajul să sară în Dunăre.

Este vorba despre un bărbat de 37 de ani, de profesie electrician, care a spus că s-a aflat la a 20 a încercare de acest fel.

„Sar să recuperez crucea pentru că sunt credincios, dar și pentru că este un concurs. Credința trebuie să fie în suflet, dacă tu crezi, te ajută credința, dacă nu, nu te ajuta. Apa a fost rece, eu am avut costum, dar destul de rece. De 20 de ani sar, a mai fost așa cald afară în alți ani” , le a povestit jurnaliștilor Costel Dumitriu, tânărul care a recuperat crucea.

Și la Brăila, peste 2.000 de persoane au participat, pe faleza Dunării, la slujba de Bobotează oficiată tot de ÎPS Casian.

La finalul slujbei, ÎPS Casian a aruncat o cruce din lemn în apele Dunării, iar, conform tradiției, mai mulți tineri au sărit în fluviu pentru a o recupera. Crucea a fost adusă la mal de un bărbat de 27 de ani.