Un adolescent de 17 ani a fost salvat, duminică, de pompierii tulceni după ce, aflat la plimbare cu un prieten, a urcat pe un versant al Munților Măcinului și nu a mai putut coborî. El a fost salvat după aproape 3 ore, de un pompier care a coborât în rapel.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență „Delta” al județului Tulcea, pompierii au fost solicitați să intervină, duminică, pentru salvarea unui tânăr în vârstă de 17 ani, care era blocat pe un versant, în zona Cascade din apropierea localității Greci.

Tânărul era la plimbare cu un prieten, iar la un moment dat a început să urce pe versant, dar la o înălțime de aproximativ 25 de metri a rămas blocat, nemaiputând nici să urce și nici să coboare.

Pentru că în zona respectivă nu este semnal de telefonie mobilă, prietenul lui a trebuit să meargă timp de aproape două ore până într-o zonă din care a putut apela serviciul 112.

Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și cinci subofițeri, iar plutonierul adjutant Aurel Dimcea a coborât în rapel și l-a salvat pe tânăr de pe versantul unde era blocat.

Întreaga intervenție a pompierilor a durat aproximativ o oră și jumătate, astfel că adolescentul a stat agățat pe versantul respectiv mai bine de trei ore.

Acesta a fost coborât și nu are probeleme medicale.