Cele trei formațiuni politice maghiare din România, respectiv UDMR, PPMT și PCM, vor semna, luni, la Cluj-Napoca, o luare de poziție comună în vederea alinierii conceptelor de autonomie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele PPMT, Szilagyi Zsolt, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că declarația care va semnată va stabili niște principii comune.

”Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPM) și Partidul Civic Maghiar (PCM) vor semna o luare de poziție comună în vederea alinierii conceptelor de autonomie ale celor trei formațiuni politice. În ultimii 15 ani au fost multe discuții pe marginea unor proiecte iar declarația care va semnată, luni, la Cluj-Napoca va stabili niște principii comune. Pe această bază se va putea merge, poate, mai departe. Vom vedea care va fi finalul acestui demers”, a spus Szilagyi.

Documentul va fi semnat de liderii celor trei formațiuni politice, Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (PPMT) și Biro Zsolt (PCM).

UDMR și PCM au semnat, în 21 martie 2014, un parteneriat strategic care a vizat, printre altele, înființarea unui grup de lucru comun pentru proiectele privind autonomia culturală transilvană și autonomia teritorială a Ținutului Secuiesc.

În urma acestui parteneriat, la alegerile din 2016, PCM a primit două locuri eligibile de parlamentari pe listele UDMR, în județele Covasna și Mureș.