Un avion de vânătoare deținut de coaliția condusă de Arabia Saudită, care efectua operațiuni militare împotriva rebelilor huthi, s-a prăbușit, duminică, în Yemen, din cauza unei defecțiuni tehnice, informează site-ul Ynetnews.com.

Postul de televiziune deținut de rebelii huthi, Al-Massirah, a relatat inițial că insurgenții au doborât aeronava în provincia Saada, adăugând că este vorba de un avion Tornado, de origine britanică.

Arabia saudită a declarat că avionul s-a prăbușit într-o zonă de conflict, iar coaliția conduce o operațiune specială pentru a reuși să îi salveze pe cei doi piloți care se aflau la bord și care au supraviețuit prăbușirii.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, iar o coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită și susținută de SUA efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi, care la rândul lor sunt susținuți de Iran.

Deși Arabia Saudită susține că ținta coaliției este mișcarea huthi și neagă rănirea civililor, potrivit ONU, statul Yemen se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din lume, mulți dintre civili fiind uciși în timpul raidurilor aeriene sau murind de foame.