Adrian Mutu a împlinit, luni, vârsta de 39 de ani, iar site-ul fanilor Fiorentinei, echipă pentru care fostul atacant a jucat timp de cinci ani, i-a transmis un mesaj special.

„La mulţi ani, Adrian Mutu! «Il Fenomeno» împlineşte 39 de ani!!!”, titrează site-ul Fiorentina.it.

Italienii nu au trecut cu vederea nici până acum abaterile fostului internaţional, dar nu au uitat nici de reuşitele sale: „8 ianuarie: în urmă cu 39 de ani se năştea la Călineşti, în România, fostul număr 10 violet, Adrian Mutu. Fostul atacant al Fiorentinei s-a născut pe 8 ianuarie 1979.

«Il Fenomeno» a jucat ultima oară în violet în 2011, dar suporterii viola îl vor păstra mereu în suflet. Ei l-au iubit, dar l-au şi detestat. Fanii au elogiat reuşitele sale din teren, dar nu i-au trecut cu vederea scăpările din viaţa extrasportivă. Pentru toate acestea şi pentru golurile marcate, el va rămâne pentru totdeauna în istoria clubului Fiorentina!”, mai notează sursa amintită.

Urarea făcută lui Mutu a adunat zeci de comentarii, toate pozitive. Unul dintre fani îl aşază pe Mutu pe locul cinci în topul celor mai buni fotbalişti din istoria echipei: „După Antognoni, Baggio, Bati (n.a. – Gabriel Batistuta) şi Rui (n.a. – Costa), tu urmezi!”, însă este contrazis de un alt suporter: „Eu l-aş poziţiona înaintea lui Rui Costa!”.

„«Il Fenomeno» a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria noastră, fără discuţie. Un talent incredibil, combinat cu tehnică în regim de viteză şi execuţii de mare atacant”, a fost o altă reacţie.

Adrian Mutu a jucat în 143 de meciuri pentru Fiorentina, în perioada 2006-2011, şi a reuşit să marcheze 69 de goluri şi să dea 26 de pase decisive.